Hoppa till innehåll

Välkomna vår nya familjemedlem: Vi har skaffat hund

  • av
hundvalp som springer på en äng

Jag är så glad att jag äntligen har skaffat en hund! Jag och min familj har alltid velat ha en, men vi kände att det var bäst att vänta tills barnen blev lite äldre. Nu när de är i tonåren och mer ansvarstagande, kände vi att det var rätt tid att välkomna en ny medlem i vår familj.

Ny familjemedlem

Det är en tollare eller rättare sagt en tolling retriver vi har skaffat. Vår nya fyrbenta vän har verkligen blivit en kompanjon för hela familjen. Vi har roligt tillsammans och det är alltid kul att ha någon att ta hand om, speciellt nu när barna även kan vara med och hjälpa till.

Det har också varit en fantastisk möjlighet för våra barn att lära sig ansvar och omsorg. De har verkligen fått ta hand om vår nya hund och se till att hon har allt hon behöver. Dessutom har hon gett dem mer fysisk aktivitet då de behöver ta henne ut på promenader och leka med henne.

Innan beslutet

Innan vi bestämde oss för att skaffa vår hund gjorde vi mycket research för att se till att vi gjorde det på rätt sätt. Vi tänkte på kostnaderna för att skaffa och ta hand om en hund, samt vilken ras som skulle passa vår familj och livsstil bäst. Vi ville också se till att vi hade all den utrustning vi behövde och visste hur man skulle ta hand om vår nya hund på rätt sätt.

Att välja rätt hundras var också en viktig faktor för oss. Vi ville se till att vi hittade en hund med rätt storlek och aktivitetsnivå för vår familj, samt en personlighet som passade oss. Vi gjorde också research på hälsoproblem som kan förekomma hos olika raser för att se till att vi var väl förberedda.

Så nöjda

Nu när vår hund är en del av vår familj, är det viktigt för oss att integrera henne på rätt sätt. Vi har sett till att introducera henne till resten av familjen på ett bra sätt och har satt upp regler för henne i hemmet. Vi har också hjälpt barnen att lära sig att ta hand om henne på rätt sätt.

Sammanfattningsvis är vi verkligen glada att vi skaffade en hund när barnen blev äldre. Det har varit en fantastisk tillägg till vår familj och vi ser fram emot att ha många år av lycka tillsammans.