Hoppa till innehåll

Skyddat boende – Vad är det?

  • av

Hej alla!

Jag heter Lisa och jag är en ensamstående mamma i 30-års åldern. Nyligen fick jag höra talas om vad skyddat boende är och det har verkligen fått mig att tänka. Som mamma kan jag bara föreställa mig hur tufft det måste vara att behöva söka om att få skyddat boende för ens familj.

Skyddat boende är en tillflyktsplats för personer som utsätts för våld i nära relationer. Det kan vara svårt att föreställa sig, men det finns människor där ute som tvingas leva i ständig rädsla och oro för sin egen säkerhet och säkerheten för sina barn. Skyddat boende ger dessa människor en säker plats att bo på och stöd i form av rådgivning och hjälp att komma vidare.

Som mamma kan jag inte föreställa mig hur svårt det måste vara att behöva ta beslutet att lämna sitt eget hem på grund av fara. Att lämna sin egen trygghet bakom sig och ge upp allt man känner till för att skydda sig själv och sina barn. Det är verkligen beundransvärt hur modiga dessa personer är.

Jag har alltid varit empatisk för människor som går igenom tuffa tider och jag tror att det är viktigt att vi som samhälle stöttar dessa människor så mycket som möjligt. Skyddat boende är en viktig resurs som ger människor möjlighet att lämna farliga situationer och skapa en bättre framtid för sig själva och sina barn.

Jag hoppas att vi alla kan göra vårt bästa för att stötta och hjälpa människor som behöver skyddat boende. Ingen ska behöva leva i rädsla eller våld och det är vår plikt som medmänniskor att hjälpa till att göra världen till en tryggare plats för alla.