Hoppa till innehåll

Saker att tänka på vid värdering av ett dödsbo!

  • av
Urent Dalarna AB

Att förlora någon som står dig nära är såklart aldrig en enkel process rent emotionellt. Men det kan även vara väldigt krångligt rent praktiskt. Det finns en hel del pappersarbete, räkningar, abonnemang att avsluta och inte minst ett dödsbo att ta hand om. Ett dödsbo kan vara en av de känsligare delarna då det handlar om personens egna saker och kläder. Då kan det vara skönt att få hjälp av ett företag som kan erbjuda en helhetslösning på ett respektfullt och professionellt sätt. En viktig del av processen är värderingen av boets tillgångar. Här är några saker att tänka på inför en värdering av ett dödsbo:

  • Ta reda på vilka tillgångar som ingår. Innan du börjar värdera boet är det viktigt att göra en inventering av alla tillgångar som ingår, inklusive fastigheter, fordon, smycken, möbler och andra föremål.
  • Identifiera värdefulla föremål. När du har gjort en inventering är det dags att identifiera de föremål som kan vara värdefulla, till exempel antikviteter, konstverk och samlarföremål.
  • Gör din forskning. För att kunna göra en korrekt värdering är det viktigt att göra din forskning om de föremål du har identifierat som värdefulla. Kolla in liknande föremål som har sålts nyligen för att få en uppfattning om deras marknadsvärde.
  • Anlita en professionell värderare. Om du inte känner dig säker på din egen förmåga att värdera föremål kan du alltid anlita en professionell värderare. En erfaren värderare kan ge dig en mer exakt värdering och hjälpa dig att få ut det mesta av dödsboets tillgångar.

Om du behöver hjälp med värdering av ett dödsbo kan du vända dig till Urent Dalarna AB. De har många års erfarenhet av värdering och försäljning av föremål från dödsbon och kan hjälpa dig att få ut det mesta av boets tillgångar. Besök Urent Dalarna AB för mer information och kontaktuppgifter.

Etiketter: