Hoppa till innehåll

Saker att tänka på när man skaffar pool i trädgården

  • av
en pool med en badring

Vi är en familj som precis har skaffat en pool i vår trädgård och vi vill dela med oss av våra erfarenheter. Att ha en pool i trädgården är en fantastisk upplevelse, men det finns vissa saker man bör tänka på innan man tar steget och investerar i en pool.

Planering

Planera i förväg innan ni köper en pool, se till att ni har planerat allt i förväg. Ni behöver tänka på var ni vill ha poolen och hur stor den ska vara. Ni behöver också se till att ni har tillräckligt med utrymme runt poolen för solstolar, parasoll och andra möbler. En annan viktig sak att tänka på är hur poolen ska installeras och vem som ska göra det.

Budget Att ha en pool är en investering och det är viktigt att ha en realistisk budget. Det är viktigt att inte bara tänka på själva poolen, utan också på alla tillbehör som behövs. Tillbehör kan inkludera en poolvärmare, poolskydd, poolpump, kemikalier och mycket mer. Det kan också finnas andra kostnader att tänka på, till exempel installation eller underhåll.

Utseende och design

Poolens utseende är en viktig faktor att tänka på när man planerar att bygga en pool i trädgården. Det finns olika typer av pooler att välja mellan, såsom traditionella rektangulära pooler, ovala pooler och mer moderna pooler med organiska former. Formen på poolen bör anpassas efter trädgårdens storlek och stil för att skapa en harmonisk helhet. Färgen på poolen kan också påverka hur den upplevs, och det kan vara bra att välja en färg som harmoniserar med omgivningen.

Säkerhet är en annan viktig faktor att tänka på när man planerar en pool. Små barn och husdjur kan vara i fara om de inte övervakas noga när de är i närheten av en pool. Det är därför viktigt att ha en säkerhetsbarriär runt poolen för att förhindra olyckor. Det finns olika typer av poolstängsel att välja mellan, såsom metallstängsel, glasstängsel och nätstängsel. Det är också en bra idé att investera i ett poolskydd som kan täcka poolen när den inte används, för att förhindra att någon faller i poolen av misstag.

Skötsel

Att ta hand om poolen är en viktig del av att ha en ren och säker badmiljö. Det är viktigt att regelbundet underhålla poolen för att undvika problem som kan uppstå på grund av smuts och bakterier. Ett av de viktigaste verktygen för poolunderhåll är kemikalierna. Det finns olika typer av kemikalier som används för att rengöra poolen och hålla vattnet i balans. En viktig faktor att tänka på är pH-värdet i vattnet. Det optimala pH-värdet ligger mellan 7,2 och 7,8. Om pH-värdet är för högt eller för lågt kan det orsaka problem som irriterade ögon, hudirritation och korrosion på poolens yta. För att justera pH-värdet kan man använda pH-plus eller pH-minus kemikalier.

Utöver pH-värdet är det också viktigt att tänka på klorhalten i vattnet. Klor är en viktig komponent i att hålla poolen ren och fri från bakterier och alger. Det finns olika typer av klorprodukter som kan användas, till exempel klorpuckar eller flytande klor. Förutom kemikalierna behöver man också ha rätt verktyg för att hålla poolen ren. En poolborste används för att skrubba poolens yta och få bort smuts och alger. En poolskimmer används för att ta bort löv och skräp från ytan på vattnet. En poolpump och filter används för att cirkulera vattnet och ta bort partiklar från vattnet.

Användning

Poolens användning Tänk på hur ofta ni kommer att använda poolen och vad ni kommer att använda den till. Om ni planerar att använda den för att simma regelbundet, behöver ni en pool med tillräcklig längd för att kunna simma. Om ni vill använda den för avslappning och rekreation, kanske en mindre pool är tillräcklig. Glöm inte heller att köpa partyprodukter när du ska ha poolparty och festligheter.

Vår upplevelse

Avslutningsvis vill vi säga att det är en fantastisk upplevelse att ha en pool i trädgården. Men det är också en stor investering och det är viktigt att tänka på alla faktorer innan man tar beslutet att skaffa en. Vi hoppas att våra tips kommer att hjälpa er när ni överväger att skaffa en pool i er trädgård. Kom ihåg att ta hand om er pool på rätt sätt och njut av sommaren med härliga dagar i poolen!

Etiketter: