Hoppa till innehåll

Renoverade vårt badrum och har nu spa känsla

  • av
Badrum med badkar som ger en känsla av lugn

Hej allihopa! Jag vill gärna dela med mig av vår erfarenhet av att renovera ett av våra badrum här hemma. För några månader sedan bestämde vi oss för att ge vårt tråkiga och utdaterade badrum en ordentlig uppfräschning. Målet var att skapa en avslappnande och lyxig känsla som påminner om ett spa. Nu är jag stolt över att säga att vi har lyckats! Här är min berättelse om hur vårat badrum gick från ett tråkigt rum till en avslappnande oas.

Planering och inspiration

Först och främst började vi med att planera och skaffa inspiration. Jag tittade på massor av bilder på Instagram och Pinterest för att få idéer om hur jag ville att badrummet skulle se ut. Vi valde sedan en färgpalett med mjuka och naturliga toner av grått och beige, samt trä- och steninspirerade detaljer. Sedan bestämde vi oss för vilka material och produkter vi ville använda, som en stor regndusch, en fristående badkar och en stor spegel.

Rivning och förberedelse

Vi bestämde oss för att ta bort allt det gamla och börja om från början. Det första jag gjorde var att tömma badrummet på alla saker och ta bort handfatet, toaletten och duschen. Sedan började jag knacka bort kakel och ta bort golvet. Jag måste erkänna att det var en riktig röra och en del jobb, men det var också ganska tillfredsställande att se det gamla badrummet försvinna och skapa utrymme för något nytt.

Efter att ha rivit allt så fick jag in en firma som hjälpte mig med installationen av det nya badrummet. Nu har jag ett helt nytt och fräscht badrum som jag är jättenöjd med! Så om du också funderar på att riva badrummet, så kan jag säga att det är möjligt och det kan vara riktigt skönt att få en nystart. Bara se till att ha tålamod och kanske ta in hjälp om det behövs.

Skapa en spa-känsla

För att skapa en avslappnande spa-känsla i badrummet, valde vi mjuka och naturliga färger, såsom beige och grått. Vi valde också utrustning som var både praktisk och estetiskt tilltalande, såsom handdukshängare och tvålpumpar i rostfritt stål. Vi lade också till några växter för att ge badrummet en mer levande känsla.

Helt rätt beslut

Vi är så nöjda och med facit i hand var detta absolut rätt beslut. Nu har vi äntligen ett badrum som man känner en inre ro i och kan använda för att slappna av efter en lång dag.