Lisa

Uppvuxen i Åsarna och med familjens Grönlandshundar vid min sida var valet av längdskidåkning och hundspann enkelt. Från tre veckors ålder användes min kroppsvikt som last i hundsläden och sex år senare var jag stor nog att åka skidor själv bakom. Jag tävlade på längdskidor till 2005 då jag för första gången provade att tävla med min dåvarande skidtränare, Sören Adills Siberian Huskys. Sedan dess har jag och hundarna tränat och tävlat ihop och nått stora framgångar. 2008 blev hundarna mina egna, och sedan dess har det alltid funnits fyrbenta vänner vid min sida. Idag delar jag livet med Aslak och Tjuorri, – och ibland en och annan bonushund.

Friluftsliv är min vardag och på vintern åker jag gärna skidor, utöver hundkörningen ägnar jag mig gärna åt topptursskidåkning. Under sommarhalvåret, när hundarna mest vilar, spenderas mycket tid i löparskorna. Att med lätta steg springa över fjället är en fantastisk känsla! Då och då utmanar jag mig själv med någon löptävling. När hösten kommer vandrar jag gärna i skog och på fjäll på jakt efter vilt. 

I grunden är jag utbildad vildmarksguide med inriktning mot upplevelseturism och har jobbat hela mitt yrkesliv i fjällmiljö. Efter många år på Svenska turistföreningen som platschef på Blåhammaren, Kebnekaise och Storulvån driver jag nu Skalstugan som operativ chef för Skalstugans stiftelse. Utöver mitt vanliga arbete har jag också förmånen att vara borgerlig vigselförrättare och har arrangerat vigslar i fjällmiljö sedan 2012. Har du frågor om vigslar i fjällen är du välkommen att höra av dig per mail: lisa_lindblom@hotmail.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.