Lisa

Uppvuxen i Åsarna och med familjens Grönlandshundar vid min sida var valet av längdskidåkning och hundspann enkelt. Från tre veckors ålder användes min kroppsvikt som last i hundsläden och sex år senare var jag stor nog att åka skidor själv bakom. Jag tävlade på längdskidor till 2005 då jag för första gången provade att tävla med min dåvarande skidtränare, Sören Adills Siberian Huskys. Sedan dess har jag och hundarna tränat och tävlat ihop och nått stora framgångar. 2008 blev hundarna mina egna, och sedan dess har det alltid funnits fyrbenta vänner vid min sida. Idag delar jag livet med Aslak och Lycka, – och ibland en och annan bonushund.

Friluftsliv är min vardag och på vintern åker jag gärna skidor, utöver hundarna rastar jag flitigt mina topptursskidor. Under sommarhalvåret, när hundarna mest vilar, spenderas mycket tid i löparskorna. Att med lätta steg springa över fjället är en fantastisk känsla! Då och då utmanar jag mig själv med någon löptävling. När hösten kommer vandrar jag gärna i skog och på fjäll på jakt efter vilt. Önskan om att
kunna leva nära naturen märks i både val av livsstil och mat på bordet.

Idag lever jag och mina hundar halvtid i Marieby, utanför Östersund och halvtid till fjälls. Jag är utbildad vildmarksguide med inriktning mot upplevelseturism och har jobbat sex år på STF;s fjällstationer i Jämtlandsfjällen.  Sedan slutet av 2013 jobbar jag i Lappland, som platschef på STF Kebnekaise Fjällstation. Utöver mitt vanliga arbete har jag också förmånen att vara borgerlig vigselförrättare och har arrangerat vigslar i fjällmiljö sedan 2012. Har du frågor om vigslar i fjällen är du välkommen att höra av dig.

 

One comment

  1. Pernilla Lindblad · december 4, 2012

    Hej Lisa!
    Jag och min fästman har börjat fundera på vigsel och skulle vilja gifta oss under hösten nästa år ute i naturen i fjällen, utan gäster. Du skriver ovan att du kan uträtta borgliga vigslar så därför skriver vi till dig och hoppas du kan hjälpa oss. Ungefär vilken tid är bäst om vi är ute efter höstfärger när de är som bäst? Vi är inga vana vandrare men tycker mycket om att gå i skogen och vara ute i naturen. Vi tänker oss därför ett ställe som är relativt lättillgängligt. När vi har läst och tittat på bilder så tycker vi att Vistasdalen ser väldigt fint ut och verkar samtidigt inte allt för krävande. Men eftersom vi inte har någon erfarenhet så vill vi gärna höra oss för om du tror att det är ett passande ställe. Finns det andra ställen som du skulle rekommendera? Hur skulle vigselceremonin gå till? Hur tar man sig bäst till och från vigseln? Det står att det går en flodbåt i Vistasdalen, om man tar den hur långt är det sedan att vandra för att komma till själva dalgången med bergen runtom? Vi har tittat på ett boende ca 30 minuter från Nikkaluokta, Arctic Gourmet Cabin. Hur kan vi lättast ta oss tillbaka dit efter ceremonin? Hur mycket skulle det kosta?

    Vänliga hälsningar
    Pernilla och John