Hundarna

142

Den 1a maj 2008 var en av de stoltaste dagarna i mitt liv. Jag hade då tävlat med och bitvis tagit hand om Kasper och Treitiak i tre år. 1a maj var dagen då jag skrev på pappren och hämtade hundarna. Jag körde hem dem i bagaget på min Toyota Corolla och jag var mäkta stolt över att just de där lurviga pÄlsklingarna som jag lärt känna äntligen skulle vara mina egna. Jag var och är oerhört tacksam för det förtroende jag fick av deras förra ägare, Sören

Siberian huskyn är framavlad för att kunna dra lätta laster under lång tid och under svåra förhållanden, egenskaper som är unika och som passar min livsstil bra. Hundarna bor till vardags i hundgård, men får av sociala skäl komma in regelbundet. När vi lever till fjälls bor hundarna mycket inne. Jag tilltalas av att hundarna är väldigt allround och tränar dem för både sprint-tävlingar och längre turer över fjället.  Vid sidan av sina dragegenskaper är hundarna riktiga kelgrisar.
Här följer en närmare presentation av hundarna:

Nattfrostens TD Aslak 2009-11-23
En riktig livsnjutare som gärna ligger i knät och sover.  För Aslak är trygghet viktigt och han är väldigt knuten till sin matte. Att vi har roligt och är tillsammans är viktigast för Aslak. Fysiskt har Aslak alla förutsättningar att springa fort, – och det gör han! Hittills har Aslak sprungit hem två SM-guld på vintern, och ett SM-guld i barmarksstil, canicross.

 

Hedlunda Husky Kruta  ”Lycka” 2013-07-20
Lycka flyttade in hos oss i november 2013. Ett livfullt energiknippe som verkligen gör skäl för sitt namn.
Hennes envishet är till sin fördel i selen och sin storlek till trots är hon stark. Vintern 2015 lev Lycka tävlingsklar och sprang Vindelälvsdraget som sin första tävling. Lycka är ännu lite liten så förhoppningen
är att hon ska hinna växa på sig lite till kommande säsong.

Hundarna som ristade in Siberian huskyn i mitt hjärta.
225573_10150181465026262_7997818_ntreitiak 3
Koyanokks Vladislav Treitiak ”Treitiak” och Koyanokks Kasper är mina hjältar.
Två enormt duktiga draghundar som jag fick förmånen att ta över efter deras förra ägare Sören.
Vi började tävla tillsammans 2005 och vann därefter
2x VM-silver, 1xEM-brons,  och till sist kröntes samlingen med ett VM-guld.
Den största vinsten var dock glädjen över att få dela livet med dessa glada, pigga och fantastiska hundar.
Tillsammans tog vi oss över fjäll, genom stormar, runt träningsbanor och förbi konkurrenter.
I arbetet med Kasper och Treitiak lärde jag mig vikten av bra kommunikation, att träna varje individ efter dennes förutsättningar, jag lärde mig om samarbete, och fick uppleva den enkla lyckan som sköljer över en när man har sin hund nära. 2009 föddes en kull efter Treitiak på Nattfrostens kennel. Sonen Aslak flyttade sedan in i flocken. Tyvärr blev det aldrig någon mer kull. 2013 dog Kasper efter att ha slitit av hälsenan under träning, och i juni 2014 fick Treitiak somna in.

 

 

0 comments