Hundarna

Siberian huskyn är framavlad för att kunna dra lätta laster under lång tid och under svåra förhållanden, egenskaper som är unika och som passar min livsstil bra. Hundarna bor till vardags i hundgård, men får av sociala skäl komma in regelbundet. När vi lever till fjälls bor hundarna mycket inne. Jag tilltalas av att hundarna är väldigt allround och tränar dem för både sprint-tävlingar och längre turer över fjället.  Vid sidan av sina dragegenskaper är hundarna riktiga kelgrisar.

Nattfrostens TD Aslak – 09
En riktig livsnjutare som gärna ligger i knät och sover.  För Aslak är trygghet viktigt och han är väldigt knuten till sin matte. Att vi har roligt och är tillsammans är viktigast för Aslak. Fysiskt har Aslak haft alla förutsättningar att springa fort tillsammans har vi vunnit SM-guld både på skidor och barmark, och 2018 tog vi VM-silver i linkörning. Nu är Aslaks viktigaste uppgift att agera förebild för Tjuorri.

Tjuorri – 17
Tjuorri är resultatet av en lyckad men oplanerad parning mellan Neimans Skurk och Team Israelssons Koykoy. En kombination av hundar som jag inte ville tacka nej till.  Tjuorri springer lätt som en fjäder och snabbt som vinden – och han älskar det! En hund som gör det lätt att drömma om framgångar i tävlingsspåret. Privat är Tjuorri tillgiven och busig men också en riktig mjukis.