Hoppa till innehåll

Crossfit – en utmaning värd att ta

  • av
två kvinnor gör box jumps

Åh, vilken härlig dag det var! Jag och min vännina bestämde oss för att prova på crossfit tillsammans och vi var båda lite nervösa men samtidigt taggade och redo för en utmaning. Vi hade hört talas om crossfit och var nyfikna på denna träningsform, så när vi såg att en box hade öppnat i vår närhet, bestämde vi oss för att prova på det tillsammans.

Välkomnande och peppande träningsmiljö

När vi kom fram till boxen möttes vi av glada tränare och andra entusiastiska människor som var där för att träna. Vi kände oss genast välkomna och peppade. Tränarna tog sig tid att prata med oss, förklara övningarna och hjälpa oss med vår teknik. Det var en väldigt positiv och stöttande atmosfär och det gjorde att vi kände oss mer bekväma med att prova på något nytt.

Tuffa, men roliga träningspass

Det var verkligen en tuff träningsform! Vi fick testa på allt från squats till pull-ups och burpees. Det var utmanande och krävande, men samtidigt så roligt att träna tillsammans med min vän. Vi pushade varandra och peppade varandra när det kändes tungt. Vi kunde också se hur våra prestationer förbättrades under passets gång, vilket var en bra motivation att fortsätta.

Fantastisk tränare

Efter varje övning gav tränaren oss feedback och tips på hur vi kunde förbättra vår teknik och prestera bättre. Vi uppskattade verkligen tränarens engagemang och kände oss trygga under hela passet. Tränaren hade också en bra balans mellan att pusha oss till våra gränser, men också se till att vi inte skadade oss själva eller övertränade.

Stolt och glad efter passet

Efter passet var vi trötta men glada. Vi kände oss stolta över att ha genomfört träningen och att ha utmanat oss själva på ett sätt vi inte gjort tidigare. Vi insåg att vi hade mer i oss än vad vi tidigare trott och kände oss inspirerade att fortsätta träna och utvecklas. Det kändes också bra att ha gjort det här tillsammans med min vän, eftersom vi kunde stötta och motivera varandra genom hela passet.

Vi lovade varandra att vi skulle fortsätta att träna tillsammans och att våga prova på nya utmaningar tillsammans. Vi insåg att vänskapen och stödet från en träningskompis kan göra stor skillnad i motivationen och utvecklingen. Det är också roligt att ha någon att dela upplevelsen med och fira framgångar tillsammans.

En härlig upplevelse

Att gå på crossfit med en vän var verkligen en härlig upplevelse och jag ser fram emot att fortsätta träna tillsammans och utmana varandra. Vi lärde oss mycket under passet och kände att vi hade tagit en utmaning värd att ta. Rolig träningsform som jag rekommenderar att testa, speciellt tillsammans med någon!